IG  FB


s01e02

14. 8. 2018 

GalerijaGallery, Ljubljana Natalija Kosmač 


Kurator: Galerija 7:069


  > slike 

> katalog
Sporočilo za medije                                                                                    Sreda, 25. 7. 2018Natalija Kosmač - Samo za moje oči

Umetniška razstava

V torek, 14. 8. 2018, ob 19.uri, bo v GalleryGallery na Trgu prekomorskih brigad 1, v Ljubljani, potekala otvoritev enod­ nevne razstave umetnice Natalije Kosmač. Na ogled bo serija umetniških del, risb in eksperimentov, povezanih z osrednjo tematiko ljubezni, hrepenenja in zavračanja. Vstop na razstavo bo omogočen samo povabljenim. Povabljena je samo avtorica sama.

Razstava se odvija za zaprtimi vrati in ni nobena novost, a organizatorka bo to potencirala do skrajnosti, ki je po njenem mnenju primerna za današnji čas. Vsako leto se odpirajo nove galerije, ki polnijo prireditvene koledarje in urnike oboževalcev, a kljub tem se kot glavna atrakcija večkrat izkaže brezplačno vino. Tokrat bo avtorica sama spila vso vino, pojedla celo pogostitev in bo le za svoja ušesa nagovorila sebe z uvodnim govorom ob otvoritvi. Po tem si bo dodobra ogledala razstavo Samo za moje oči, ki bo predstavila korpus del z skupnim nadimkom Mislim nate; serijo del, ki se vrti okrog avtoričinega razburkanega ljubezenskega življenja, epicenter katerega avtorica drži kot tajno skrivnost. Mistična oseba, ki se pojavlja kot osrednji motiv razstave, prav tako ni povabljena. V sodobnem času, kjer praktično kdorkoli lahko pride do katerihkoli informacij, je težko zadržati karkoli privatno. Avtorica se je zato odločila, da bo razstavo posvetila kar sebi, ker ne želi razlagati svojih občutkov, inspiracij in razlogov za tak tip razstave.

Sama na to pravi: “Rada bi imela stoodstotno udeležbo povabljenih, njihovo jasno razumevanje razstavljenih vsebin in izjemen uspeh ob otvoritvi. Obeti za razstavo so zelo dobri. Največje veselje mi predstavlja možnost prihoda umetnostne kritičarke Natalije Kosmač.”

Natalija Kosmač (1995–) je diplomirana industrijska oblikovalka in umetnica, ki se ukvarja s pozicijo umetnika kot kultne osebnosti v družbi. Sama je ujeta med narcisistično in samodestruktivno naravo, pogosto pa se vidi kot izrazito hipokritično, hipohondersko in se večkrat zaloti na obeh plateh istega problema, ideje ali prepričanja.

Projekt bo pod okriljem študentske platforme “Galerija 7:069” potekal v GalerijaGallery.
Natalija Kosmač | Organizacija in odnosi z javnostjo | natalija@kosmac.org